خصوصیات کودکان هجده تا بیست ماه –
کودکان نوپا به طور غریزی کنجکاو هستند و یاد می گیرند خودشان کشفیات مهمی انجام دهند. اگر شما مدام کودک خود را سرگرم کنید توانایی او در یافتن مطالب؛ پیشرفت نمی کند. در این سن با آنکه کودک نمی تواند به مدت طولانی تمرکز کند؛ اگر محیط مناسب خوبی برای یادگیری او فراهم باشد؛ خسته نمی شود؛ چون او یکسره در حال کشف است.
رشدجسمی
کودک اکنون قادر است سریع راه برود و حتی می تواند بدون کنترل خود را از دست بدهد؛ کمی بدود. با راه رفتن و دویدن؛ ماهیچه های بزرگ پا تقویت شده اند و همین امر موجب می شود. بتواند موقع راه رفتن توقف کند و دوباره به راه بیفتد.حرکات او به تدریج دارای کنترل بیشتری می شوند و شاید اکنون بتواند چند قدمی به عقب بردارد ویا به راست و چپ برود و همواره با تعامل بیشتر و قوی تر شدن پاها می تواند به اجسام لگد بزند.
حرکات ظریف تر
از آنجایی که مهارت های انجام کارهای ظریف در کودک در حال پیشرفت است او با استفاده از انگشت سبابه و نشانه خود؛ بیشتر می تواند اشیای کوچک را به دست بگیرد و همین مسئله توانایی بعضی از کارهای ظریف تر مثل باز کردن زیپ لباس را برای ممکن می کند.
رشد شناختی و ذهنی
تا کنون؛ کودک احتمالا دایره لغتی به اندازه 50 تا 200 کلمه پیدا کرده است. رشد حافظه در ارتباط نزدیکی با رشد زبان او قرار دارد.
همچنین ممکن است درک مالکیت نیز در او آغاز شود. یعنی بفهمد بعضی از اشیا به افراد تعلق دارد. تغییر دیگری که ممکن است متوجه آن شوید؛ درک مفاهیم پیچیده تر از سوی کودک است.
یادگیری از کتاب
برای کتاب های او یک جا یا قفسه مخصوص در نظر بگیرید. جایی که خودش بتواند به راحتی به آنها دسترسی داشته باشد.
در روز؛ حداقل یک بار فرصتی فراهم کنید تا در کنار کودک بنشینید و برایش کتاب بخوانید. این عمل جذاب؛ برای هر دوی شما لح-ظات آرام و انرژی بخشی ایجاد می کند..
رشد عاطفی
با وجود آنکه کودک در این سن به تدریج و آهسته آهسته به معنی مالکیت پی می برد؛ اما بدون شک اگر چیزی را از دستش بگیرید به شدت ناراحت و آشفته می شود. در این سن؛ احتمالا به روی همه کودکان دیگر در هر سنی که باشند لبخند می زند و دوست دارد آنها را تماشا کند و از آنها تقلید کند. مخصوصا اگر این کودکان کمی بزرگتر از خودش باشند.