پیاده‌روی یکی از بهترین ورزش‌های قلبی-عروقی برای زنان باردار است که بدون وارد کردن آسیب به قوزک پا و زانو‌ها، تناسب اندام را حفظ می‌کند. همچنین فعالیت بی‌خطری در تمام دوران ۹ ماه برای بیشتر بارداران است.
اگر قبل از این هم پیاده‌روی می‌کردید، به این کار خود ادامه بدهید. اما اگر خیلی فعال نبودید، با یک پیاده‌روی آهسته شروع کنید و روزانه به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه راه بروید. طبق اظهارات متخصصان، می‌توانید هر روز بدون هیچ مشکلی ۳۰ یا بیش از ۳۰ دقیقه ورزش کنید، به شرطی که پزشکتان اجازه داده باشد.

پیاده روی در ماههای بارداری پیاده‌روی در سه ماهه اول
لازم نیست که خیلی عادات روزمره پیاده‌رویتان را تغییر بدهید. اما حتماً از کفش‌های مخصوصی استفاده کنید که از قوزک و کف پای‌تان محافظت کند. با استفاده از ضد آفتاب، از پوست خود محافظت کنید؛ مهم نیست که چه فصلی باشد.

در فصل تابستان از کلاه آفتاب‌گیر استفاده کنید و یک بطری اسپری آب برای خنک کردن خودتان به همراه داشته باشید. برای جلوگیری از کاهش آب بدنتان، آب همراه خود داشته باشید؛ زیرا کاهش آب بدن می‌تواند منجر به انقباض و افزایش دمای بدن شود، به طوری که حتی گاهی اوقات سلامت شما و جنینتان را به خطر می‌اندازد. اگر هوا خیلی گرم و مرطوب است، برای پیاده‌روی به یک فضای سربسته دارای سیستم تهویه هوا یا باشگاه بروید.

پیاده‌روی در سه ماهه دوم
به پوشیدن کفش‌های محافظ بارداری ادامه دهید. پوست‌تان را از اشعه خورشید محافظت کنید. از کاهش آب بدن‌تان جلوگیری کنید. در این دوره ممکن است طرز راه رفتن شما ناموزون باشد، به طرز راه رفتن خود توجه کنید تا از وارد شدن فشار بر کمرتان جلوگیری نمایید. هنگام راه رفتن، شانه‌ها را صاف نگه دارید، را‌‌ن‌هایتان را در راستای شانه قرار دهید و به جلو نگاه کنید تا از خمیده شدن پشت خود جلوگیری کنید.

برای ایجاد تعادل، دست‌هایتان را تکان دهید. برای اینکه انگیزه بیشتری برای پیاده‌روی داشته باشید، به یک همراه نیاز دارید. بعد از تاریک شدن هوا پیاده‌روی نکنید، مگر اینکه مکان مورد نظر کامل روشن باشد تا جلوی پای‌تان را ببینید و زمین نخورید.

پیاده‌روی در سه ماهه سوم
تا جایی که می‌توانید به پیاده‌روی روزانه ادامه دهید، اما از کوهنوردی یا هر گونه پیاده‌روی در زمین‌های ناهموار که تعادل‌تان را به هم می‌زند، اجتناب کنید. با نزدیک شدن به زمان زایمان، نیاز به زمین مخصوص پیاده‌روی (باشگاه) خواهید داشت. در چنین زمین‌هایی نه تنها سطح زمین صاف است، بلکه خیال‌تان راحت است که در موقعیت‌های اورژانسی از خانه یا ماشین‌تان خیلی دور نشده‌اید.

علائم هشدار دهنده
هرگز آنقدر پیاده‌روی نکنید که بیش از حد خسته شوید یا به نفس‌نفس‌زدن بیفتید. رعایت این محدوده‌ها به بدن شما کمک می‌کند تا اکسیژن مورد نیاز خود را تأمین کند.
در صورت بروز هر یک از این موارد، پیاده‌روی را متوقف کنید و با پزشکتان تماس بگیرید: خونریزی واژنی، تنگی نفس، سرگیجه، درد در قفسه سینه، ضعف ماهیچه، درد یا ورم کفل، درد زایمان زودرس، کاهش جنبش جنین، نشت مایع آمنیوتیک (مایع درون کیسه جنین) و یا انقباض.

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.