علل چاق شدن با خوردن شام –
وقتی نوبت کاهش وزن می رسد همه وعده های غذایی با اهمیت می شوند اما در این میان وعده شام است که برنده میدان است و بسیار مهم به شمار می رود. در اینجا 7 عادت بد غذایی مربوط به وعده شام را که سبب بر باد رفتن تمام تلاش های شما برای کاهش وزن می شود را آورده ایم.
شام را تبدیل به وعده غذایی اصلی خود می کنید
وقتی هنگام شام معده خود را با حجم زیاد مواد غذایی پر می کنید هضم و جذب و پردازش همه ی آنها برای بدن سخت است. از این رو مقادیر اضافه ممکن است به اسیدهای چرب تبدیل شده و به افزایش وزن منجر شود.
خوردن غذا و شام درست قبل از رفتن به رختخواب
پرکردن معده درست قبل از رفتن به رختخواب می تواند در روند به خواب رفتن شما اختلال ایجاد کند و سبب بی خوابی شود. خواب کافی برای متابولیسم درست بدن، تنظیم قند خون، تعادل مناسب هورمون ها و تامین انرژی بدن ضروری است.
مصرف کافئین
نوشیدن نوشابه و یا قهوه بعد از غذا نیز سبب اختلال در خواب شما خواهد شد. با این وجود گفتن این نکته لازم است که مصرف کافئین در طول روز می تواند در کمک به کاهش وزن شما موثر باشد.
شامی انباشته از کربوهیدرات
فقط در صورتی که مطمئن هستید قرار است فردا 10 کیلومتر بدوید هرچه دلتان می خواهد پاستا، سیب زمینی و نان را در وعده شام تان بخورید. در غیر اینصورت خوردن مقدار زیاد کربوهیدرات سبب افزایش ناگهانی قند خون خواهد شد که این موضوع عامل بالقوه ای برای افزایش وزن است. بعلاوه اگر قند خون قبل از رفتن به رختخواب بطور ناگهانی افزایش یابد نتیجه آن یورش نیمه شب شما به آشپزخانه خواهد بود.
تماشای تلویزیون
هرگز، تکرار می کنیم هرگز نگذارید در هنگام غذا خوردن کوچکترین چیزی حواس شما را از آنچه می خورید پرت کند. تصور کنید محو دیدن تلویزیون هستید و ناگهان: غذای من کی تمام شد من که هنوز چیزی نخورده ام! تکرارِ هرشب این عادت قطعا به چاقی شما منجر خواهد شد.
غذا خوردن در ظروف خانواده!
هنگامی که برای غذا خوردن از یک ظرف با ابعادی بزرگ استفاده می کنید و با یک قاشق سوپ خوری به جان غذا می افتید پرخوری امری اجتناب ناپذیر خواهد بود. به علاوه این سبک خوردن سبب می شود که شما نتوانید به درستی تخمین بزنید که چه مقدار غذا خورده اید. یک پیشنهاد: شما می توانید در هر لحظه و در بزگ ترین ظرف های آشپزخانه تان هرچقدر سبزیجات خواستید بخورید.
خوردن زیاد مشروب
شاید ندانید علت چیست؟ جدا از مضرات مصرف بیش از حد مشروب خوب است بدانید الکل با ایجاد اختلال در روند فعالیت هورمون سیری سبب پرخوری شما می شود بنابراین هرچه بیشتر الکل مصرف کنید غذای بیشتری نیز خواهید خورد.