عوامل موثر در بیماری قلبی -عوامل خطر بیماری قلبی شامل موارد زیر است:

سن، سابقه فامیلی ابتلا به بیماری قلبی، فشار خون بالا، کلسترول بالا، سیگار رژیم غذایی نامناسب، اضافه وزن و بی تحرکی، بیماریهای دیگر مثل دیابت.

هر لحظه به روش زندگی و سلامت عمومی خود و سابقه فامیلی توجه داشته باشید. در این صورت شما می توانید به کمک پزشک عوامل خطر را برای خود کاهش دهید.

عوامل موثر در بیماری قلبیسن
مردان بالاتر از 45 سال و زنان بالاتر از 55 سال در خطر ابتلا به بیماری قلبی هستند. هر چند شما نمی توانید در مورد سن خود کاری انجام دهید ولی می توانید عوامل خطر دیگر را کاهش دهید.

سابقه فامیلی
شما نمی توانید سابقه فامیلی را تغییر دهید. پس چرا باید به آن توجه کرد؟ چون مهم است که بیماری های موجود در خانواده را بدانید و به پزشک اطلاع دهید. باید بدانید که آیا سابقه بیماری قلبی یا سکته مغزی در اعضای خانواده (پدر، مادر، پدربزرگ، مادربزرگ، دایی، عمو و …) وجود دارد. با این اطلاعات، پزشک میتواند با درخواست آزمایشات و درمان های پیشگیرانه در کاهش بروز خطر به شما کمک کند.

کلسترول
برای کاهش (یا جلوگیری از افزایش) کلسترول، میزان چربی و کلسترول غذا را محدود کنید و به طور منظم ورزش کنید. بعضی افراد برای کنترل کلسترول نیازمند دارو هستند.

فشار خون
در صورتی که فشار خون شما بالا است، با کاهش وزن، ورزش، ترک سیگار و محدود کردن مصرف نمک می توانید آن را کنترل کنید. بعضی افراد برای کنترل فشار خون نیازمند دارو هستند.

سیگار
ترک سیگار موثرترین و بهترین تغییر در روش زندگی است که به طور چشمگیری باعث کاهش ابتلا به بیماری می شود. برای ترک سیگار با پزشک مشورت کنید. در صورتی که در نزدیگی شما کسی سیگار می کشد، دود سیگار سلامت شما را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. از دیگران نیز بخواهید که سیگار را ترک کنند.

رژیم غذایی
غذاهای غنی از چربی و کلسترول باعث بروز بیماری قلبی و بسیاری از مشکلات دیگر می شوند. چربی و کلسترول باعث سختی و انسداد عروق می شوند. یک رژیم غذایی مناسب، حاوی فیبر بالا (میوه و سبزیجات) و چربی کمی است. هر روز تلاش کنید که مواد زیر را در برنامه غذایی خود قرار دهید:

200 تا 250 گرم نان، غلات، برنج یا ماکارونی
3 تا 5 پیمانه سبزیجات تازه یا فریز شده
3 لیوان شیر، دوغ یا پنیر کم چرب
150 تا 200 گرم گوشت، مرغ، ماهی، حبوبات یا سفیده تخم مرغ
به علاوه کره مارگارین مصرف نمایید و از مقدار کمی روغن برای پختن غذا استفاده کنید. همچنین نیاز است که از خوردن نمک که باعث افزایش فشار خون می شود خودداری کنید. نمک در بسیاری از غذاهای آماده خصوصاً کنسروها وجود دارد.

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.