حساسیت پوستی چیست –

درماتیت آتوپیک چیست؟

درماتیت (التهاب پوست) آتوپیک یک بیماری مزمن پوستی است. “آتوپیک” بیان کننده تمایل ارثی برای ایجاد درماتیت، آسم و تب یونجه (یک بیماری حساسیتی) است. درماتیت به معنی قرمزی و خارش پوست است.

حساسیت پوستی چیست
در صورت وجود سابقه درماتیت آتوپیک در خانواده شما، احتمال بروز این بیماری در شما افزایش می یابد. درماتیت آتوپیک واگیردار نیست. درماتیت آتوپیک با خشکی و خارش شدید پوست شروع می شود. راش (قرمزی و جوش) ممکن است خیلی قرمز، متورم و زخمی شود. همچنین، با خاراندن بدتر می شود. مایع شفافی ممکن است از راش خارج شود. سرانجام روی آن کبره می زند و پوسته پوسته می شود. شایع ترین محل های راش، چین های آرنج، پشت زانو، روی گونه و باسن است.

درماتیت آتوپیک چه موقع شروع می شود و طول مدت بیماری چقدر است؟
درماتیت آتوپیک معمولاً در طی طفولیت شروع و تا زمان کودکی ادامه دارد. در برخی مواقع این بیماری بدتر می شود و پس از آن بیماری فروکش می کند و ممکن است حتی هیچ نشانه ای از این بیماری دیده نشود. این حالت فروکش بیماری ممکن است هفته ها، ماه ها و حتی سال ها ادامه یابد. در تعدادی از کودکان این بیماری از بین می رود و برخی کودکان تا دوران بزرگسالی به آن دچار هستند. در هنگام عود بیماری در بزرگسالی، شدت علائم کمتر از زمان کودکی است.

در صورت ابتلا به درماتیت آتوپیک چه باید کرد؟
ممکن است پزشک یک کرم کورتیکواستروئید یا پماد برای شما تجویز کند که باعث کاهش خارش و فرونشاندن التهاب می شود. آنتی هیستامین ها مانند هیدروکسیزین باعث کم کردن خارش می شوند. نوع جدیدی از داروها که تعدیل کننده های سیستم ایمنی بدن نامیده می شوند، در موارد راش شدید خیلی موثرند. دو نوع از این داروها تاکرولیموس و پیمکرولیموس هستند. این داروها سیستم ایمنی بدن شما را در برابر واکنش بیش از حد با مواد حساسیت زا حفظ می کنند. چون این دسته از داروها روی سیستم ایمنی اثر می گذارند، توصیه می شود که این داروها فقط زمانی مصرف شوند که دیگر درمانها موثر نباشند.

چگونه می توان از بروز درماتیت آتوپیک جلوگیری کرد؟

محدود کردن تماس با موادی که محرک پوست هستند. تعدادی از این مواد شامل تمیزکننده ها، دترژان ها، لوسیون پس از اصلاح (Aftershave)، صابون، بنزین، تینر و دیگر حلال ها هستند.
پوشیدن لباس های نخی. پارچه های سنتزی و پنبه ای محرک پوست هستند.
مراقبت از پوست در حمام. استفاده از یک صابون مخصوص و در مقدار کم. نگه داشتن دمای آب درحد خنک و ولرم، نه داغ.
قرارگرفتن برای مدت کوتاهی (15 تا 20 دقیقه) در وان و سپس خشک کردن پوست به آرامی با حوله نرم. بلافاصله پس از خشک کردن از مرطوب کننده استفاده نمایید.
زمان عود درماتیت آتوپیک، از داروهای تجویز شده توسط پزشک بلافاصله پس از حمام استفاده نمایید.
هر روز مرطوبکننده به پوست خود بمالید. مرطوب کننده پوست شما را نرم و قابل انعطاف نگه می دارد و از ترک خوردن پوست جلوگیری می کند. مرطوب کننده های ساده بهتر هستند، از استفاده کردن مرطوب کننده های معطر و دارای ترکیبات اضافی خودداری نمایید.
از خاراندن و مالیدن ناحیه خارش خودداری کنید، حتی اگر خارش آن زیاد باشد. خاراندن، راش را بدتر می کند و پوست مستعد عفونت باکتریال می شود.
از گرمای زیاد و تعریق اجتناب کنید. گرمای زیاد و تعریق پوست را ملتهب تر و خارش را بیشتر می کند. از انجام فعالیت هایی که باعث افزایش حرارت بدن و تعریق می شود خودداری کنید.
درماتیت آتوپیک در زمان استرس شدیدتر می شود. نحوه شناسایی و مقابله با استرس را یاد بگیرید. تکنیک های کاهش استرس در این موارد کمک کننده هستند. تغییر فعالیت ها در جهت کاهش استرس نیز مفید است.

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.