عفونت ادراری در دوران بارداری -عفونت ادراری می تواند مثانه، کلیه، حالب یا مجرای ادراری را درگیر کند. عفونت ادراری به وسیله باکتری ایجاد می شود. شایع ترین نوع عفونت ادراری، عفونت مثانه است.
چگونه می توان متوجه عفونت ادراری شد؟
عفونت ادراری ممکن است در افراد مختلف علایم مختلفی ایجاد کند. احساس سوزش ادرار، تکرر ادرار، احساس دفع ادرار درست پس از ادرار کردن، وجود خون در ادرار و ادرار بد بو جز علایم عفونت ادراری می توانند باشند.
بعضی اوقات، باکتری در مجرای ادراری رشد می کند ولی هیچ یک از این علایم ایجاد نمی شود. به این حالت، عفونت ادراری بدون علامت می گویند. پزشک می تواند با آزمایش، این نوع عفونت را تشخیص دهد. عفونت ادراری بدون علامت باید در خانم های باردار درمان شود ولی در بیشتر خانم ها نیاز به درمان ندارد.
عفونت ادراری چه اثری بر جنین دارد؟
اگر عفونت ادراری درمان نشود باعث عفونت کلیه می شود. عفونت کلیه باعث زایمان زودرس می شود. خوشبختانه، عفونت ادراری بدون علامت و عفونت مثانه، قبل از عفونت کلیه تشخیص داده می شوند و درمان مورد نظر صورت می گیرد. اگر پزشک عفونت ادراری را به موقع درمان کند، باعث آسیب به جنین نمی شود.
عفونت ادراری چگونه درمان می شود؟
پزشک یک نوع آنتی بیوتیک تجویز می کند که برای شما و جنین مشکلی لیجاد نکند. شما می توانید با خوردن بیش از حد مایعات، به دفع باکتری ها از مجاری ادراری کمک کنید.
اگر درمان در عفونت ادراری موثر نبود چه کاری باید انجام داد؟
اگر دچار تب، لرز، درد پایین شکم، تهوع، استفراع و درد پهلو شدید، باید به پزشک مراجعه کنید. همچنین، در صورتی که انقباض داشتید یا اگر پس از 3 روز مصرف دارو هنوز سوزش ادرار داشتید به پزشک مراجعه کنید.
آیا می توان از بروز عفونت ادراری مجدد پیشگیری کرد؟
به روش های مختلفی می توانید از بروز عفونت ادراری جلوگیری کنید. اول، شما باید سعی کنید که مقدار خیلی زیادی مایعات خصوصا آب بنوشید. ادرار خود را نگه دارید و به محض احساس دفع ادرار، ادرار کنید. همیشه پس از ارتباط جنسی، ادرار کنید. همیشه پس از ادرار، محل را از جلو به عقب بشویید.