علل کاهش شنوایی در کودکان –

کاهش شنوایی در کودکان؛ یک بیماری بدون علامت ولی بسیار ناتوان کننده است

کاهش شنوایی در کودکان می تواند منجر به اختلال در تکلم، اختلال در یادگیری کودک و عقب ماندگی رفتار اجتماعی کودک شود. این بیماری به راحتی می تواند هر کودک باهوش و با استعداد را به یک کودک کند ذهن و بی استعداد تبدیل کند. کودک مبتلا به کاهش شنوایی اغلب از هیچ علامتی شکایت ندارد و این مساله باعث می شود والدین متوجه مشکل کودک نشوند. به طور کلی هر کودکی که کمرو، خجالتی و منزوی باشد و هر کودکی که کم هوش یا کند ذهن باشد باید از نظر شنوایی مورد بررسی قرار گیرد. به دلیل هوش بالایی که در بعضی از بچه وجود دارد ممکن است کودک با وجود کاهش شنوایی از نظر یادگیری مانند همسالان خود باشد و کاملا نرمال جلوه کند، بدیهی است که با درمان کاهش شنوایی این کودکان، استعداد واقعی آنها آشکار خواهد شد.

از هر هزار کودکی که به دنیا می آید 1 تا 3 کودک در بدو تولد دچار کاهش شنوایی می باشد. درمیان بچه هایی هم که با شنوایی نرمال متولد می شوند، 8/1 درصد بعدها دچار کاهش شنوایی با شدتهای مختلف می شوند. اگر به این آمارها توجه کنیم متوجه می شویم که کودکان بسیاری (از هر 50 کودک یک کودک) در اطراف ما از کاهش شنوایی رنج می برند که نیازمند درمان می باشند.

با وجود اینکه کاهش شنوایی در کودکان می تواند علت ژنتیکی داشته باشد ولی 50% بچه هایی که دچار کاهش شنوایی هستند در هیچکدام از بستگان خود سابقه این بیماری را ندارند و چون والدین آنها انتظار کاهش شنوایی در کودک خود را ندارند، اغلب این دسته از کودکان دیرتر تشخیص داده می شوند.

در حال حاضر بر اساس برنامه وزارت بهداشت، کودکان در بدو تولد و در بدو ورود به مدرسه (شش سالگی) تحت سنجش شنوایی قرار می گیرند. هر چند این بررسیها بسیار مفیدند ولی باید به خاطر داشته باشیم که کافی نیست. با توجه به مطالب فوق حتی اگر کودکی در بدو تولد شنوایی طبیعی داشته باشد، ممکن است بعدها دچار کاهش شنوایی شود. پس اگر هر زمان در کودکی علائم ذکر شده در بالا مشاهده شد، فورا باید بررسی شنوایی صورت گیرد. در این حالت صبر کردن تا شش سالگی می تواند عوارض جبران ناپذیری داشته باشد.

علل کاهش شنوایی در کودکانعلل کاهش شنوایی در بچه ها بسیار متفاوت است ولی به طور خلاصه می توان گفت در صورتی که عصب شنوایی کودک ضعیف باشد بوسیله تجویز سمعک یا کاشت حلزون شنوایی، درمان انجام می گیرد. جالب اینجاست که با درمان درست، فردی که به طور مادرزادی کاملا کر است، مانند افراد عادی جامعه شنوایی نرمال پیدا می کند و زندگی عادی خواهد داشت.

جمع شدن مایع در پشت پرده گوش و عفونتهای مکرر گوش میانی نیز یکی از علل شایع و مهم کاهش شنوایی در کودکان است که خوشبختانه با درمان درست و به موقع، شنوایی به حالت نرمال برمی گردد. از علائم مهمی که در این افراد دیده می شود می توان گوش درد های مکرر، سرماخوردگی مکرر، گرفتگی بینی و تنفس دهانی، عفونت مکرر گلو و بزرگی لوزه ها را نام برد.

تجمع جرم در مجرای گوش نیز می تواند تا 30 در صد شنوایی را کاهش دهد. چون جرم به آهستگی جمع می شود هیچگونه درد و علامتی برای کودک ایجاد نمی کند. در اغلب موارد تجمع جرم گوش به طور اتفاقی در کودک تشخیص داده می شود. خوشبختانه با خارج کردن جرم، شنوایی به حالت نرمال برمی گردد.

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.